Bones Festes i Feliç Any Nou!

Bones Festes i Feliç Any Nou!

Activitats del Club Ferroviari de Terrassa - Novembre i Desembre del 2019.

Activitats del Club Ferroviari de Terrassa - Novembre i Desembre del 2019.

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

Calendari - Desembre del 2019

Calendari - Desembre del 2019
____________________________________________________________________________________

24/6/10

Vilaweb: Dotze morts a Castelldefels per l'atropellament d'un tren.


Dotze morts a Castelldefels per l'atropellament d'un tren

Dotze persones han mort i catorze més han quedat ferides avui a la matinada quan un tren els ha atropellat a l'estació de Castelldefels Platja. Un tren de la rodalia procedent de Barcelona s'ha aturat en aquesta estació, a mitjanit, i n'ha baixat un grup de passatgers que anaven a celebrar la revetlla a la platja. Un grup de trenta passatgers ha travessat la via en comptes d'anar pel pas subterrani, quan ha passat a tota velocitat un Euromed que feia el trajecte entre Alacant i Barcelona i que els ha atropellat.

Dels catorze ferits, n'hi ha quatre que han estat donats d'alta. Dels quatre ferits donats, dos havien ingressat a l'hospital Clínic de Barcelona, un al de Viladecans i un altre a l'hospital general de l'Hospitalet.

Dels deu ferits que queden hospitalitzats, dos són a l'hospital de Be! llvitge, un al Clínic de Barcelona, un al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, un a la Vall d'Hebron, un a Mútua de Terrassa, dos a Sant Boi i dos a Sant Joan de Déu. Tres dels ferits es troben en estat crític.

El centre cívic Frederic Mompou, a la plaça Joan XXIII de Castelldefels, continua habilitat per acollir els familiars de les víctimes.

Explicacions

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que l'accident havia estat causat per una imprudència dels passatgers i ha recordat que l'estació de Castelldefels Platja havia estat reformada recentment i que complia totes les mesures de seguretat. Montilla ha anunciat que el govern declarava aquesta diada de Sant Joan dia de dol oficial.

En un sentit semblant que Montilla s'havia expressat unes quantes hores abans el conseller d'Interior, Joan Saura, que ha anat a la matinada a l'estació de Castelldefels Platja. Saura ha remarcat que els passatgers, malgrat disposar d'un pas subterrani que era obert, han travessat la via per on no ho havien de fer. També ha expressat el condol a les famílies en nom del govern.

Per la seva banda, el batlle de Castelldefels, Joan Sau, ha declarat que el pas subterrani funcionava des que es va tancar una passarel·la que servia per creuar la via per dalt.

El president de Renfe, Teófilo Serrano, també ha anat al matí a l'estació de Castelldefels Platja. 'Estem francament impressionats, totalment colpits, compartim el dolor de les famílies', ha manifestat Serrano, que no ha sabut explicar alguns dels interrogants oberts arran de l'accident: si el tren anava massa ràpid, si el pas subterrani era massa estret. 'Entrar en aquests detalls no té massa sentit' ara, ha dit, i ha assegurat que s'obriria una investigació.

El ministre de Foment, José Blanco, també ha dit que hi hauria una investigació sobre els fets, però ha apuntat que tot fa pensar que hi ha hagut una imprudència, i ha recordat que l'estació de Castelldefels Platja havia estat reformada recentment.

Afectació al servei de la rodalia

El servei de la rodalia de Renfe queda suspès en aquest tram fins a migdia. Mentrestant, quaranta autobusos llançadora fan el serve entre l'estació de Platja de Castelldefels i Sitges.

Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/noticia/3746939/dotze-morts-castelldefels-latropellament-tren.html