Comunicats - Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca

Comunicats -  Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

F.C. Vallparadís

F.C. Vallparadís

|

|

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

24/6/10

3cat24.cat. Josué Ferrero et recomana: Dues investigacions miren d'aclarir el tràgic atropellament de Castelldefels amb 12 mortsHola, Josep M. Busquets

En/Na Josué Ferrero ha vist a http://www.3cat24.cat/ aquest link que creu que pot ser del teu interès.

Dues investigacions miren d'aclarir el tràgic atropellament de Castelldefels amb 12 morts

La investigació per aclarir els fets de l'atropellament mortal a l'estació de Renfe de Castelldefels ja està en marxa. De fet, se'n fan dues d'investigacions, una a càrrec d'Adif i l'altra de Renfe, i l'objectiu és determinar si la causa de l'accident és una imprudència o bé algun element, com ara la mala senyalització, va poder portar les víctimes a travessar per les vies i no pel pas subterrani de l'estació. L'accident ha causat almenys 12 morts i 14 ferits de diversa consideració. Les víctimes serien un grup de persones que creuaven la via del tren cap a la platja per celebrar la revetlla de Sant Joan.

Si vols veure el link, fes clic a l'adreça que apareix a sota:

http://www.3cat24.cat/noticia/740367/baixllobregat/Dues-investigacions-miren-daclarir-el-tragic-atropellament-de-Castelldefels-amb-12-morts

Comentari:

Tràgic accident a Castelldefells. Per si el vols posar al Butlletí. Salutacions!

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO

Video 3cat24.cat. L'endemà a l'estació de Castelldefels

L'endemà a l'estació de Castelldefels

No ha estat fins a primera hora del matí, ja amb claror de dia, quan ha començat l'aixecament dels cadàvers. Agents de la policia científica i bombers han estat recollint proves durant tota la nit.

Si vols veure el link, fes clic a l'adreça que apareix a sota:

http://www.3cat24.cat/video/2986110/altres/TN-24062010-El-dia-despres-a-lestacio-de-Castelldefels


52


Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO

Vilaweb: Dotze morts a Castelldefels per l'atropellament d'un tren.


Dotze morts a Castelldefels per l'atropellament d'un tren

Dotze persones han mort i catorze més han quedat ferides avui a la matinada quan un tren els ha atropellat a l'estació de Castelldefels Platja. Un tren de la rodalia procedent de Barcelona s'ha aturat en aquesta estació, a mitjanit, i n'ha baixat un grup de passatgers que anaven a celebrar la revetlla a la platja. Un grup de trenta passatgers ha travessat la via en comptes d'anar pel pas subterrani, quan ha passat a tota velocitat un Euromed que feia el trajecte entre Alacant i Barcelona i que els ha atropellat.

Dels catorze ferits, n'hi ha quatre que han estat donats d'alta. Dels quatre ferits donats, dos havien ingressat a l'hospital Clínic de Barcelona, un al de Viladecans i un altre a l'hospital general de l'Hospitalet.

Dels deu ferits que queden hospitalitzats, dos són a l'hospital de Be! llvitge, un al Clínic de Barcelona, un al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, un a la Vall d'Hebron, un a Mútua de Terrassa, dos a Sant Boi i dos a Sant Joan de Déu. Tres dels ferits es troben en estat crític.

El centre cívic Frederic Mompou, a la plaça Joan XXIII de Castelldefels, continua habilitat per acollir els familiars de les víctimes.

Explicacions

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que l'accident havia estat causat per una imprudència dels passatgers i ha recordat que l'estació de Castelldefels Platja havia estat reformada recentment i que complia totes les mesures de seguretat. Montilla ha anunciat que el govern declarava aquesta diada de Sant Joan dia de dol oficial.

En un sentit semblant que Montilla s'havia expressat unes quantes hores abans el conseller d'Interior, Joan Saura, que ha anat a la matinada a l'estació de Castelldefels Platja. Saura ha remarcat que els passatgers, malgrat disposar d'un pas subterrani que era obert, han travessat la via per on no ho havien de fer. També ha expressat el condol a les famílies en nom del govern.

Per la seva banda, el batlle de Castelldefels, Joan Sau, ha declarat que el pas subterrani funcionava des que es va tancar una passarel·la que servia per creuar la via per dalt.

El president de Renfe, Teófilo Serrano, també ha anat al matí a l'estació de Castelldefels Platja. 'Estem francament impressionats, totalment colpits, compartim el dolor de les famílies', ha manifestat Serrano, que no ha sabut explicar alguns dels interrogants oberts arran de l'accident: si el tren anava massa ràpid, si el pas subterrani era massa estret. 'Entrar en aquests detalls no té massa sentit' ara, ha dit, i ha assegurat que s'obriria una investigació.

El ministre de Foment, José Blanco, també ha dit que hi hauria una investigació sobre els fets, però ha apuntat que tot fa pensar que hi ha hagut una imprudència, i ha recordat que l'estació de Castelldefels Platja havia estat reformada recentment.

Afectació al servei de la rodalia

El servei de la rodalia de Renfe queda suspès en aquest tram fins a migdia. Mentrestant, quaranta autobusos llançadora fan el serve entre l'estació de Platja de Castelldefels i Sitges.

Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/noticia/3746939/dotze-morts-castelldefels-latropellament-tren.html

3cat24.cat.Via Verda de Cerdanyola acusa el govern local 'd'amagar' la sentencia del TSJC sobre el Centre Direccional

Via Verda de Cerdanyola acusa el govern local 'd'amagar' la sentencia del TSJC sobre el Centre Direccional

Cerdanyola del Vallès (ACN).- L'Associació Via Verda de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) assegura que el govern local i el de la Generalitat han 'amagat' la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el projecte urbanístic del Centre Direccional de la ciutat. Tot i que el TSJC va emetre la sentencia el passat mes de gener no es va fer pública fins el mes de maig, quan també es va conèixer la notícia que l'executiu català i l'Ajuntament de Cerdanyola l'han recorreguda. Els responsables del col·lectiu ecologista exigeixen transparència i explicacions del consistori vallesà.

Si vols veure el link, clica l'adreça que apareix a sota:

http://www.3cat24.cat/noticia/739846/vallesoccidental/Via-Verda-de-Cerdanyola-acusa-el-govern-local-damagar-la-sentencia-del-TSJC-sobre-el-Centre-Direccional

50

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO

LLEIDA EXPO TREN. Imatges. Albert Carretero.

Cliqueu sobre la imatge pera ampliar-la.

El nostre representant especial i company de vocalia Albert Carretero ens ha escrit i ens envia un tast de les imatges sobre la fira del oci i del modelisme LLEIDA EXPO TREN dels passats 12 i 13 de juny que s'ha compromés a lliurar-nos. Hi han quedat ben retratats quasi tots els membres del nucli dur del Club! Mireu que diu:

"Molt aviat espero enviar-te un petit reportatge de com va anar aixó de l´Expo Lleida. De moment la foto de grup del nostre stand.
Salutacions, Albert."

Et prenem la paraula!

Imatges antigues de la 5a Zona. Fotografies. Francesc Mas.

Cliqueu sobre la imatge per a ampliar-la.

El soci i millor company Francesc Mas ens ha enviat uns grapat de fotografies antigues de la ja 5a Zona de RENFE. Totes són interessantíssimes i de força qualitat.

Veieu-les, si us plau, clicant a la següent adreça:

http://picasaweb.google.es/JosepM.Busquets/IMAGENESANTIGUAS5AZONAFrancesMas#

Per a que hi pogueu accedir fàcilment durant força dies també hem inclòs aquestes imatges a la banda dreta del nostre weblog, en format presentació de diapositives.
.