Comunicats - Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca

Comunicats -  Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

F.C. Vallparadís - Cartell de Tornada

F.C. Vallparadís - Cartell de Tornada

F.C. Vallparadís A

F.C. Vallparadís A

|

|

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

17/11/10

Els maquinistes de Renfe comencen a mitjanit una vaga de dos dies. Vilaweb.

Els maquinistes de Renfe comencen a mitjanit una vaga de dos dies

El sindicat de maquinistes ferroviaris, SEMAF, ha convocat una vaga per demà i demà passat a tots els serveis de Renfe; una vaga que comença aquesta mitjanit i que acabarà divendres a les 24.00. La Generalitat i el Ministeri de Foment espanyol ja han decretat serveis mínims. Cal tenir en compte que alguns dels trens previstos per a aquesta mitjanit han estat suspesos, tal com informa Rodalies de Catalunya en aquest document. Pel que fa als horaris de la rodalia de Barcelona de demà i divendres, poden consultar-se en aquest enllaç (pdf).

Els serveis mínims establerts per la Generalitat garanteixen la circulació de dos terços dels trens de la rodalia de Barcelona en les hores puntes (és a dir, entre les 6.00 i les 9.30, i entre les 17.00 i les 20.30); i la circulació d'un terç del servei la resta de dies. Pel que fa a la rodalia de València, circularan el 75% dels trens en horaris de major demanda (entre les 6.00 i les 9.00; entre les 14.00 i les 16.00; i entre les 18.30 i les 20.30), i durant la resta del dia, entre el 50% i el 60% dels trens habituals.

En la resta del servei ferroviari, es garanteix al circulació del 72% dels trens de llarga distància i de TGV, i el 65% dels trens de mitjana distància. Renfe informa que qui hagi comprat bitllets amb antelació pot canviar-los i demanar que li tornin els diners.

Segons que informa SEMAF, els motius de la vaga són 'una sèrie d'irregularitats en l'àrea de viatgers i de mercaderies, que deterioren el clima laboral dins el col·lectiu de conductors'. El sindicat es queixa que la direcció empresarial interpreta el marc regulador de manera 'malintencionada, sense causa aparent, ja que en cap cas les interpretacions suposen un benefici productiu i econòmic per a l'empresa'.