Millores en la circulació ferroviària.

Millores en la circulació ferroviària.
Ara que a Terrassa ja no tenim passos a nivell ens ha arribat una proposta de millora en la seguretat quan s'ha de creuar-ne un.

Composició històrica

Composició històrica
Cap allà a principis del mes de maig de l'any 2001 es va poder veure passar per Terrassa aquesta composició, amb gran alegria dels viatgers i també dels guaites.

Tarda de cinema

Tarda de cinema
_______________________________________________________________________________

Modificació de la Previsió d'activitats - 15-JULIOL-2018

Modificació de la Previsió d'activitats - 15-JULIOL-2018
_________________________________________________________________________________________________________

Diversos membres fundadors del Club, amb les respectives mullers.

Diversos membres fundadors del Club, amb les respectives mullers.
Foto record presa a Ogassa l'any 2002, en una sortida - visita del Club.

UT 111 ex FGC

UT 111 ex FGC
Mireu quines coses passen quan es desubica una UT de les seves vies i es porta a l'alta muntanya

Sopar de treball

Sopar de treball
Després de l'exposició "El tren i el seu món" un comentarista va venir a dir que a l'exposició només hi faltava una truita de patates. Per no deixar-lo malament es va reunir la Junta i ens vàrem cruspir la truita de patates.

Una estació plena de trens

Una estació plena de trens
Quan Terrassa encara tenia estació de mercaderies, amb motiu de l'exposició "Els altres trens", vàrem aconseguir aplegar aquest material ferroviari del que només se'n veu una part.

Viaducte del Boixadell

Viaducte del Boixadell
Línia Saragossa - Barcelona

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

Calendari Ferroviari - JUlLIOL 2018

Calendari Ferroviari - JUlLIOL 2018
__________________________________________________________________________________________

5/4/12

"Festival de la maqueta ferroviària" al mNACTEC

Us enviem la informació de l'activitat Festival de la MAQUETA FERROVIÀRIA que tindrà lloc al Museu el proper dijous, dia 5 d'abril, entre les 11:30 i les 14 hores, per si pot ser del vostre interès o de les persones del vostre entorn.

Esperem que us agradi...

Ben cordialment,
 "Festival de la maqueta ferroviària" al mNACTEC
·         Aquest dijous 5 d'abril d'11:30h a 14:00h
Terrassa, 03 d'abril de 2012.- Aquest dijous 5 d'abril, el Club Ferroviari de Terrassa [+info] farà una demostració de circulacions de trens a la maqueta ferroviària que el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) [+info] té a l'exposició El transport.
Des de les 11:30h i fins les 14:00h diversos tipus de trens aniran recorrent de manera continuada els diferents paisatges de Menutsia, aquell petit país situat entre els Pirineus i la Mediterrània, que va fabular Joaquim Gili [+info], dissenyador i constructor de la maqueta quan estava a casa seva a Barcelona.
La maqueta ferroviària del mNACTEC va ser restaurada pel Club Ferroviari de Terrassa [+info]. Consta de 400 metres lineals de via amb 100 canvis d'agulla i disposa d'un parc d'uns 200 vagons, entre els de passatgers i els de mercaderies.
Per tal de procurar que la maqueta llueixi al màxim, els trens que circularan es correspondran aproximadament amb el paisatge que representa la maqueta, és a dir des de l'inici del ferrocarril fins allà  mitjans dels anys vuitanta del segle passat. Com que les línies ferroviàries que recorren el país encara no estan electrificades, tampoc no es veurà córrer trens amb locomotores elèctriques o unitats de tren elèctriques. Allò que sí que es podrà observar són composicions pròpies de qualsevol país europeu i fins i tot americà, ja que en aquestes contrades els diferents amples de via no són cap problema.
L'àmplia estructura de la maqueta ens permet en aquests moments fer circular fins a cinc o sis combois simultàniament i molts d'altres alternativament. A més l'equipament tècnic que l'acompanya també permet crear efectes de dia/nit.
Tot i que el museu posseeix una bona col·lecció de models històrics, la gran majoria de composicions que faran circular els socis del Club Ferroviari de Terrassa, seran aportats per ells mateixos. D'aquesta manera pensem que podem oferir una major varietat en els trens que circularan.
Tot el que fa referència al tren està fet a escala 1:100. Els vagons de tren són tant petits que semblen de joguina però són trens de veritat, però amb miniatura. La mida real d'aquests vagons de tren de 8 centímetres seria de 8 metres.
L'activitat és gratuïta, ja que va inclosa en l'entrada general al Museu (3,5 € entrada normal, i preus especials per a diferents col·lectius, grups i joves segons detall en la web mNACTEC). Nens fins a 7 anys entrada gratuïta.
El Museu romandrà obert de 10 a 14:30 el Dijous Sant i el Divendres Sant i l'entrada és de pagament tal com s'indica al paràgraf anterior.
Aquesta activitat ha estat possible gràcies al conveni signat amb el CLUB FERROVIARI DE TERRASSA.