Comunicats - Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca

Comunicats -  Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

F.C. Vallparadís

F.C. Vallparadís

|

|

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

5/4/12

"Festival de la maqueta ferroviària" al mNACTEC

Us enviem la informació de l'activitat Festival de la MAQUETA FERROVIÀRIA que tindrà lloc al Museu el proper dijous, dia 5 d'abril, entre les 11:30 i les 14 hores, per si pot ser del vostre interès o de les persones del vostre entorn.

Esperem que us agradi...

Ben cordialment,
 "Festival de la maqueta ferroviària" al mNACTEC
·         Aquest dijous 5 d'abril d'11:30h a 14:00h
Terrassa, 03 d'abril de 2012.- Aquest dijous 5 d'abril, el Club Ferroviari de Terrassa [+info] farà una demostració de circulacions de trens a la maqueta ferroviària que el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) [+info] té a l'exposició El transport.
Des de les 11:30h i fins les 14:00h diversos tipus de trens aniran recorrent de manera continuada els diferents paisatges de Menutsia, aquell petit país situat entre els Pirineus i la Mediterrània, que va fabular Joaquim Gili [+info], dissenyador i constructor de la maqueta quan estava a casa seva a Barcelona.
La maqueta ferroviària del mNACTEC va ser restaurada pel Club Ferroviari de Terrassa [+info]. Consta de 400 metres lineals de via amb 100 canvis d'agulla i disposa d'un parc d'uns 200 vagons, entre els de passatgers i els de mercaderies.
Per tal de procurar que la maqueta llueixi al màxim, els trens que circularan es correspondran aproximadament amb el paisatge que representa la maqueta, és a dir des de l'inici del ferrocarril fins allà  mitjans dels anys vuitanta del segle passat. Com que les línies ferroviàries que recorren el país encara no estan electrificades, tampoc no es veurà córrer trens amb locomotores elèctriques o unitats de tren elèctriques. Allò que sí que es podrà observar són composicions pròpies de qualsevol país europeu i fins i tot americà, ja que en aquestes contrades els diferents amples de via no són cap problema.
L'àmplia estructura de la maqueta ens permet en aquests moments fer circular fins a cinc o sis combois simultàniament i molts d'altres alternativament. A més l'equipament tècnic que l'acompanya també permet crear efectes de dia/nit.
Tot i que el museu posseeix una bona col·lecció de models històrics, la gran majoria de composicions que faran circular els socis del Club Ferroviari de Terrassa, seran aportats per ells mateixos. D'aquesta manera pensem que podem oferir una major varietat en els trens que circularan.
Tot el que fa referència al tren està fet a escala 1:100. Els vagons de tren són tant petits que semblen de joguina però són trens de veritat, però amb miniatura. La mida real d'aquests vagons de tren de 8 centímetres seria de 8 metres.
L'activitat és gratuïta, ja que va inclosa en l'entrada general al Museu (3,5 € entrada normal, i preus especials per a diferents col·lectius, grups i joves segons detall en la web mNACTEC). Nens fins a 7 anys entrada gratuïta.
El Museu romandrà obert de 10 a 14:30 el Dijous Sant i el Divendres Sant i l'entrada és de pagament tal com s'indica al paràgraf anterior.
Aquesta activitat ha estat possible gràcies al conveni signat amb el CLUB FERROVIARI DE TERRASSA.

Cap comentari: