Comunicats - Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca

Comunicats -  Activitats - Notícies - Enllaços - Modelisme - Biblioteca - Hemeroteca - Videoteca
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Supressió de les Circulacions al F.C. de Vallparadís del 25-OCT-2020

Supressió de les Circulacions al F.C. de Vallparadís del 25-OCT-2020
__________________________________________________________________________________________________________________

Avís important - 15-OCT-2020

Avís important - 15-OCT-2020
______________________________________________________________________________________________________________________________________

Avís important

Avís important
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Llibertat Presos Polítics

Llibertat Presos Polítics
________________________________________________________________________________________

17/5/20

Parlem de llibres, documents i pel·lícules ferroviàries 13 - Francesc Mas

Bon dia a tots.

El primer llibre que vaig adquirir va ser "Adiós Viejas Locomotoras" de Manolo Maristany a l' any 1973. Un recull de les darreries de la tracció a vapor.

Va despertar el meu interès, buscant llibres sobre, la construcció, etapes, tot relacionat. Fins i tot hi han publicacions estrangeres dedicades a la varietat de locomotores i fabricants que tenia Espanya.
Un llibre en el qual hi han apartats molt intetessants, és " El Transpirenaico del Noguera Pallaresa" de Lluís Prieto i Joan Carles Enguix.  Projecte del 1902 d'un tramvia elèctric de Lleida a Puigcerdà. No va progressar. El 1912 nou projecte amb via mètrica, de Balaguer a Puigcerdà, amb tot el detall del recorregut i material, estacions, etc. També va quedar a l'oblit.

Per motius familiars, vaig passar moltes vacances a la vall de Hasliberg (Suïssa) i l'estació que teniam molt a prop era la de  Bruning, de la línia Lucerna- Meiringen-Interlaken, via mètrica, adherència i tram de cremallera. Un racó de vall preciós.
També he guardat retalls de diaris, revistes, etc., tot relacionat amb el ferrocarril. Una mostra d'allò més emblamàtic, és la portada de "La Vanguardia" amb motiu de la clausura del Cremallera de Montserrat, aquest, el vaig trobar a casa dels avis.Moltes gracies per la paciència.


Francesc Mas.
16-MAIG-2020.